Hulpdiensten rukken massaal uit voor jongen die... gilt voor wespensteek

De brandweer zette onder meer een hoogtewerker in om vanuit de lucht de Scheldeoever af te speuren. Foto: tdk

Bornem -

Op de Scheldedijk in Weert (Bornem) heeft donderdagavond een grote zoekactie plaatsgegrepen nadat er bij de hulpdiensten een telefoontje was binnengelopen dat iemand luidkeels om hulp had geroepen. Dat bleek achteraf een jongen te zijn die… gestoken was door een wesp.

Bij de noodcentrale 112 liep donderdagavond een onrustwekkende melding binnen. Een persoon die zich aan de overkant van de Schelde bevond – in Temse – had iemand horen gillen en om hulp horen roepen en was ervan overtuigd dat het geroep afkomstig was van de overkant van de rivier, aan de kant van Weert dus.

Onmiddellijk rukten de hulpdiensten uit. De brandweer zette reddingsboten in om vanop het water naar een persoon te zoeken, maar manschappen zochten ook tussen het riet en in het slijk naar een mogelijk slachtoffer. Via een hoogtewerker bekeek de brandweer de oever van de Schelde en ook de helikopter van de federale politie kwam ter plaatse om met warmtesensoren de omgeving af te speuren. Zonder resultaat.

Een ziekenwagen en mugteam bleven tijdens de operatie ter plaatse. Na een uurtje zoeken kwam dan het verlossende bericht: een jongeman die op de Scheldedijk aan het fietsen was, was in zijn lip gestoken door een wesp of een bij. Hij heeft daarbij luid gegild en wellicht is die kreet tot aan de overkant van de Schelde hoorbaar geweest.

Om zeker te zijn, bleef de brandweer de Scheldeoever afzoeken tot de duisternis viel, maar er werd geen slachtoffer meer gevonden.

Door tdk