Man sterft nadat lift in peperduur flatgebouw neerstort: “Hij probeerde er nog uit te springen”

Foto: fdny

Een 30-jarige man is op een erg akelige manier om het leven gekomen in een luxueus appartementsgebouw in Manhattan. Hij wilde de lift uitstappen op het gelijkvloers toen die plots neerstortte. De man kwam vast te zitten en overleefde het niet.

Het ongeval gebeurde donderdagochtend rond 8.30 uur in een luxueus appartementsgebouw met 23 verdiepingen. De man stapte als tweede uit de lift waar zeven mensen inzaten toen de cabine plots neerstortte. Sam Waisbren (30), die in het gebouw woonde, kwam volgens de politie vast te zitten tussen de liftcabine en de muur. Hij overleefde het niet. De vijf mensen die nog in de lift zaten, kunnen het wel navertellen.

Het fatale incident werd gefilmd door camera’s in de lobby, getuigt een werknemer van het gebouw. Op de beelden is te zien hoe de eerste persoon uitstapte en Waisbren volgde. Net op dat moment sloten de deuren zich en begon de lift te dalen. “Je ziet dat meneer Waisbren zijn hand uitsteekt om dat te verhinderen. Maar de lift ging toch verder naar beneden. Hij probeerde er nog uit te springen en kwam toen vast te zitten. Het was als uit een auto springen die nog beweegt.”

Onveilig

Wat het drama nog erger maakt, is dat er de voorbije jaren bijzonder veel problemen waren met de lift. Jarenlang was het onvoorspelbaar wat er zou gebeuren als je erin stapte, meldt The New York Times. De lift schudde soms, andere keren stopte hij tussen verdiepingen, gingen de deuren niet volledig toe of gingen ze zelfs helemaal niet meer open.

“Ik heb er heel vaak over geklaagd”, zegt Charles Waisbren, de vader van het slachtoffer. “En dat in zo’n duur appartementsgebouw. Je zou denken dat ze een veilige omgeving zouden creëren, maar neen. In de plaats hebben ze mijn zoon gedood.” Vier maanden geleden zouden de eigenaars van het gebouw nog op de vingers zijn getikt over de haperende lift.

Door gjs
AANGERADEN