Mariakerke wuift de zomer op een foute manier uit

Foto: Jan Vens

Gent - Dit weekend wuift Mariakerke al voor het zesde jaar op rij de zomer uit. Terwijl andere lokale festivals in het Gentse het lijken te houden op een visie waarbij ze niet noodzakelijk meer hoeven te groeien, pakt men het in Mariakerke deze keer toch iets 'groter' aan. Mariakerkie Feest De Zomer Uit is nu gespreid over twee dagen, en op zondag, de 'hoofddag', komen er niet twee, maar drie groepen. Terwijl het allemaal begon met 'zouden we niet eens samen een pintje drinken voor we weer aan het werk gaan?" Tjeeventig, Girls called Pony en Partie Party van Kurt Burgelman vullen op zondag de affiche, zaterdag draait DJ Terrible (Stijn Terrie) een Gruute Foute Party.

Een uit de hand gelopen buurtfeest op het Mariakerkeplein, zo kan je Mariakerke Feest De Zomer Uit het best omschrijven. Enkele omwonenden die het initiatief namen om samen iets te doen om de vakantie af te sluiten. Met wat muziek. Het verhaal groeide, ambities om er een echt festival van te maken waren er nooit echt, maar het mocht toch wat meer zijn.

Dit jaar de zesde editie dus al, en ze beginnen er al aan op zaterdag 24 augustus. Op het Mariakerkeplein speelt DJ Terrible, zijn naam laat al iets vermoeden, een Gruute Foute Party. Die begint al om 17 uur en de knoppen gaan uit om 22 uur, kwestie van een beetje verdraagzaam te zijn tegenover de buren.

Na die opwarmer van zaterdag, schotelen organisatoren Dirk Van den Mergele, Jelle Puylaert en Claude ‘Totti’ Beernaert   op zondag niet minder dan drie groepen voor aan het publiek: Tjeeventig is een covergroep, die zoals de naam laat vermoeden, covers uit de jaren 70 speelt, begint er om 11u45 aan. Om 14 uur neemt Girls called Pony het over. Ook die groep brengt covers, pretentieloos, maar met een eigenzinnige mix waaronder nogal wat meezingers. 

Afsluiter, is  Partie Party, één van de projecten van Kurt Burgelman, en ook zijn groepsnaam laat al een en ander vermoeden: .een regen van hits uit de voorbije decennia, verpakt in vrolijke medleys. Twisten, headbangen, discodansen, swingen en luidkeels meezingen. Burgelman en zijn kompanen beginnen er aan om 16u30 en spelen zo'n 2 uur.

 Tussendoor draait DJ Lieven Batjoens (Q-music, Joe FM, Tempo) opnieuw de grootste zomerhits en voor de kinderen is er een springkasteel. Toegang gratis.

Mere info op de facebookpagina van het evenement.

 

Door Rudy Tollenaere