Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

Aalst / Asse -

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Het zou om een niet toegestane hoeveelheid gaan, hoeveel is nog niet duidelijk.

“Uit de eerste resultaten van het toxicologisch onderzoek blijkt dat de bestuurder met een niet-toegelaten hoeveelheid alcohol in het bloed reed”, zegt woordvoerster Annelies Verstraete. “Om hoeveel promille het exact gaat, wordt niet meegedeeld. De jongeman werd ook op drugs getest, maar die test was uiteindelijk negatief.”

Voorts werd er ook een controle van de wagen uitgevoerd. Er konden echter geen technische problemen teruggevonden worden die aan de basis van het ongeval zouden liggen. Daarnaast werd ook het gsm-gebruik van de inzittenden onderzocht, maar er was ook geen sprake van gsm-gebruik achter het stuur.

Zwaargewond

“De bestuurder ligt voorlopig nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis”, gaat Verstraete verder. “Zijn medische toestand laat het voorlopig niet toe om het te ondervragen. Zodra hij aan de beterhand is, zal hij verhoord worden. Nadien zal hij zich voor zijn fouten moeten verantwoorden bij de politierechter.”

De bestuurder had een voorlopig rijbewijs en mocht die nacht eigenlijk niet achter het stuur zitten en ook geen passagiers vervoeren. Bij het ongeval, dat in de nacht van zondag op maandag rond 2 uur gebeurde, raakte ook een 18-jarige meisje in de passagierszetel zwaargewond. Een 16-jarige inzittende kwam er met lichte verwondingen van af. De vier inzittenden kwamen terug van de kermis van Erpe-Mere.

Zaterdag wordt er afscheid genomen van Kayleigh Leemans in het crematorium van Aalst. Zondag zou het meisje haar vijftiende verjaardag vieren.

bekijk ook

Bloemen, knuffels en kaartjes op plaats waar Kayleigh het leven liet

Door Lendert Van den Broeck en Guy Stevens
TOP 10 MEEST GELEZEN