'Willen is Kunnen' viert 200 jaar met dubbelconcert met Musikverein Frohsinn

  • Niet de langste, wel de heetste plezante fanfare. Op die memorabele 29 juni bij 38 graden in de schaduw
Lochristi - De koninklijke harmonie 'Willen is Kunnen' viert zijn tweede eeuwfeest. Eerder trommelden ze al zoveel mogelijk muzikanten op op de bloedhete zaterdag van de kermis in de Dorpsstraat, volgende week zaterdag 31 augustus breien ze daar een dubbel muzikaal vervolg aan. De Duitse vrienden van de Musikverein Frohsinn uit Mimbach blazen zich dan met de plaatselijke harmonie de ziel uit het lijf tijdens een concert in de gemeentelijke kleuterschool.

Een nieuwe vlag, speciaal gelegenheidsbier, een recordpoging én nu een dubbelconcert.: de plaatselijke harmonie maakt er een feestelijk jaar van. Om het plaatje af te maken, verschijnt er nu ook een boek over de geschiedenis van Willen is Kunnen. "Wie tweehonderd jaar oud is, heeft al veel herinneringen om in te graven", klinkt het bij Ivan Burggraeve en Lucien Vermeulen die de koppen bij elkaar gestoken hebben voor het gedenkboek. "Het vertelt niet alleen de geschiedenis van de harmonie. De muziek is namelijk ook sterk verbonden met het leven in de gemeente. Dus wordt ook een stuk geschiedenis van Lochristi en van haar wijken en wijkfeesten verteld." Niet onbelangrijk, nu een aantal wijkfeesten er stilzwijgend zijn mee opgehouden. Het lijvige lees- en kijkboek wordt komende zaterdag 31 augustus te koop aangeboden tijdens het concert, aan 30 euro. 

Jubileumconcert van WIK Lochristi onder leiding van Tony Van De Voorde en Musikverein Frohsinn Mimbach onder leiding van Daniël  Peters, 31 augustus om 20 uur in de kleuterafdeling van de GBS, Koning Boudewijnlaan. Vvk aan 10 euro, 12 euro aan de kassa. Plaatsen reserveren via www.harmonielochristi.be.

Door Geert Herman