Abonnee worden? Kies je leesformule

Het huis in Buitenland waar alles, maar dan ook echt alles scheef staat: “Leg een knikker op de vloer en ge zijt hem kwijt”

Wie zou hier wonen?

Het huis in Buitenland waar alles, maar dan ook echt alles scheef staat: “Leg een knikker op de vloer en ge zijt hem kwijt”
Temse -

Achter elke gevel schuilt een verhaal. En sommige gevels zijn zo intrigerend, dat iedereen die passeert zich afvraagt: wie zou hier in godsnaam wonen? Reporter Bert Heyvaert trok heel Vlaanderen door, op zoek naar de meest fascinerende huizen. Vandaag: de scheve toren van Buitenland. Buitenland, inderdaad. Een vergeten stuk polder achter de brug van Temse, waar een mens enkel komt om de wegwijzer te fotograferen. Hier staat een huis dat de wetten van de waterpas tart. De muren leunen naar links, de gevel leunt naar voren en het torentje wedijvert met die van Pisa. Hoe blijft dit eigenlijk staan? En kan je hier wel een bord op tafel zetten zonder dat het eraf schuift?

Neven en nichten die het met elkaar doen, daar verschieten wij niet meer van in ’t Buitenland

“Ah, mannekes. Proficiat met de verhuis, hé. Zeg, mijnen trailer staat hier op de baan. Als er nen breejenotto door moet, ik zit in de tent. Maar ja, niet dat hier veel passeert. Allee goed, mannekes ...

AANGERADEN