‘Nuestras madres’ gaat voor België naar de Oscars

Foto: ISOPIX

En de Belgische Oscarkandidaat komt uit… Guatemala. Het nationale selectiecomité heeft Nuestras madres – vertaald als Onze moeders – van César Díaz (41) gekozen als onze inzending voor de Oscars in de categorie ‘Beste internationale film’. Díaz, een Belgisch-Guatemalteekse regisseur, won met Nuestras madres al de Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes, de prijs voor de beste debuutfilm. Ook werkte hij al samen met tweevoudig Oscarwinnaar Alejandro González Iñárritu (Birdman, The revenant) als montage-assistent.

Een twaalfkoppige jury koos zijn film voor “de cinematografische kwaliteiten, het universele thema en de maatschappelijke uitdagingen die het oproept”. Nuestras madres gaat over de nasleep van de burgeroorlog in Guatemala.

Of de film ook de shortlist van de Oscars haalt, weten we pas eind dit jaar. Vorig jaar greep Girl van Lukas Dhont uiteindelijk naast een nominatie. De Oscars worden uitgereikt op 9 februari 2020. Nuestras madres verschijnt eind september in de Belgische bioscopen.

Door dvg
TOP 10 MEEST GELEZEN