Gert Verhulst speelt de allerlaatste ‘Samson & Gert’-zomershow

Gert Verhulst heeft zijn laatste zomershow met Samson vrijdag in het Plopsa Theater gespeeld. Foto: Simon Mouton

Eerst nog eens de Samson rock zingen, dan een fles champagne, een ruiker bloemen en het dichtvallende doek. Zo heeft Gert Verhulst (51) zijn allerlaatste zomershow van Samson & Gert afgesloten in het Plopsa Theater in De Panne. Al is de kans groot dat er volgend jaar weer een zal zijn. “Er zijn plannen voor een nieuwe Gert.”

1.493 shows over twintig jaar. Dat is het indrukwekkende palmares van Gert Verhulst met de Samson & Gert-zomershows in het Plopsa Theater in De Panne. Vrijdag speelde hij zijn laatste. “Emotioneel ben ik niet, maar het voelt wel speciaal. Echt vreemd gaat het pas zijn als we aan de afscheidstournee beginnen. Nu heb ik nog niet het gevoel dat we al aan het afsluiten zijn.”

Gert Verhulst speelt de allerlaatste ‘Samson & Gert’-zomershow
Foto: Simon Mouton

“Voor mij voelden die zomershows altijd als vakantie. We hadden de shows, maar tussendoor hielden we ons met de hele ploeg bezig met fijne activiteiten, zoals kaarten. Die gezelligheid, dat ga ik zeker missen. De vakantie volgende zomer zal er anders uitzien, een beetje eenzamer ook.”

Nieuwe Gert

Eerder deze week nam Verhulst tevens zijn laatste single op voor Samson & Gert. “Meer dan tweehonderd nummers hebben we gemaakt. Als je dan het allerlaatste lied inzingt, dat is vreemd. Dat afscheidsliedje komt uit in december.”

Het ziet ernaar uit dat het stoppen van Gert niet het einde betekent van Samson & Gert. “Er zijn effectief plannen om met een nieuwe Gert te komen. Maar meer kunnen we daar niet over kwijt, in december maken we bekend wat er zal gebeuren.”

LEES OOK.Gert Verhulst zingt voor het laatst Samson & Gert-nummer

Tijd om te mijmeren over zijn laatste zomershow krijgt Verhulst niet. Vanaf 2 september begint Gert late night – twee weken lang Hert vree loate omdat de Evannah in Oostende ligt – en er zijn de opnames van The battle. “Die zitten er bijna op en dat belooft heel spectaculair te worden.” En dan in december beginnen de Samson & Gert-afscheidsshows. “Ik kijk er heel erg naar uit. Optreden blijft leuk. Want het is niet omdat ik stop, dat we het niet meer graag doen.”

Gert Verhulst speelt de allerlaatste ‘Samson & Gert’-zomershow
Foto: Simon Mouton

bekijk ook

Gert Verhulst krijgt beker bier naar hoofd gegooid tijdens optreden Gentse Feesten, en hij reageert meteen

Gert Verhulst over zijn opvolger bij Samson & Gert

Einde van een tijdperk: Gert Verhulst stapt uit ‘Samson & Gert’

Door eadp