Disney brengt ‘Lizzy McGuire’ terug, met Hilary Duff opnieuw in de hoofdrol

Disney heeft grote plannen voor de nieuwe streamingdienst Dinsey+, die later dit jaar gelanceerd wordt. Naast alle Disney-animatiefilms zullen bijvoorbeeld ook de Marvel-superheldenfilms er te zien zijn. Én, zo laat het bedrijf nu weten: een remake van ‘Lizzy McGuire’, de tienerreeks die Hilary Duff naar wereldroem katapulteerde. Duff zal haar rol ook hernemen, zo liet ze zelf weten op de D23-expo waarop Disney de aankondiging van de remake deed.

Hilary Duff zelf is natuurlijk vijftien jaar ouder geworden sinds het einde van de reeks, dus Lizzie zal ook niet langer een tiener zijn. “Ze is ondertussen opgegroeid”, vertelde Duff. “Ze is ouder, wijzer, en heeft een groter budget voor schoenen. Ze heeft ook haar droomjob te pakken en leeft het perfecte leven in New York.”

Duff kijkt enorm uit naar de remake: “Ik ben zo blij dat ik het kan vertellen. Eigenlijk wisten we dat het er ooit nog wel eens van kon komen. Het feit dat Lizzie nu dertig wordt, was een goede reden.

Disney+ zal op 12 november in verschillende landen gelanceerd worden, al is België daar voorlopig nog niet bij. Wanneer de serie zal verschijnen, is ook niet duidelijk.

Door nkdr