Nog een zege voor Bjorg Lambrecht: Jasper De Buyst sprint tegenstand glansrijk uit het wiel in Ronde van Denemarken

Opnieuw raak voor Lotto Soudal in de Ronde van Denemarken. Nadat het Belgische team de eerste rit won met Tiesj Benoot, was Jasper De Buyst de snelste in de vierde etappe. Onze landgenoot sprintte de tegenstand glansrijk uit het wiel op een hellende aankomst. De Buyst wees tijdens het overschrijden van de finish naar de hemel, voor de betreurde Bjorg Lambrecht.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Na Benoot pakt ook De Buyst overwinning voor overleden Bjorg Lambrecht: “Wilde zo snel mogelijk die zege pakken voor Bjorg”

Zes renners schoven mee in een vroege vlucht. Mirco Maestri, Matthias Brandle, Torstein Traen, Emil Toudal, Frederik Jensen en Fritjof Roinas kregen maximaal vijf minuten op het heuvelachtige parcours. Jumbo-Visma en Lotto Soudal namen de wedstrijd in handen en op 18 kilometer werden de zes vluchters opgeraapt. Het regende aanvallen op het lokale circuit en dat zorgde ervoor dat Tiesj Benoot, winnaar van de openingsrit, de aansluiting met de eerste groep verloor. Bij het ingaan van de laatste ronde sloegen Mads Wurtz Schmidt en Bjorn Hoem een klein kloofje en Jumbo-Visma moest aan de bak. Het duo werd ingerekend op drie kilometer van de streep.

Het peloton ging op een lint, op de hellende finish leek de Deen Jonas Vingegaard op weg naar de zege, maar De Buyst timede perfect. Leider Larsen finishte met de grote groep op drie seconden en ruikt met nog slechts één rit, een vlakke etappe, de eindzege, al zijn zes seconden voorsprong op Vingegaard ook weer niet veel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor De Buyst is het zijn vijfde profzege, zijn vorige overwinning dateerde van 2017, met Binche-Chimay-Binche. Eerder in deze Ronde van Denemarken was ploegmakker Tiesj Benoot al winnaar van de openingsetappe, een zege die opgedragen werd aan Bjorg Lambrecht. Zondag wordt de slotrit gereden, een etappe over 165,5 kilometer van Roskilde, bekend van het muziekfestival, naar Frederiksberg.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten