Van der Plaetsen moet opgeven met hamstringproblemen, Broeders houdt Lavillenie achter zich

© BELGA

Thomas Van der Plaetsen heeft zaterdag de driekamp op de Diamond League atletiek in Parijs na één onderdeel moeten staken met hinder aan de hamstrings. Ben Broeders ging in het polsstokspringen over 5m60, goed voor plaats vier.

Van der Plaetsen begon zijn driekamp met het kogelstoten, niet meteen een voltreffer. Hij werd zesde en laatste met 13m36, zijn persoonlijk record staat op 14m28. De winst ging naar Kevin Mayer, de Franse wereldrecordhouder op de tienkamp, die met 17m08 zijn persoonlijk record met meer dan een halve meter verbeterde. Hij is duidelijk klaar voor het WK atletiek in Qatar.

Bij de tweede proef van de driekamp, het verspringen, ging Van der Plaetsen niet meer van start. “Hij heeft een klein probleem aan de hamstrings en wilde geen risico’s nemen met oog op het WK”, vertelde zijn zus en manager Helena Van der Plaetsen. “Het is geen erge blessure.”

Broeders, die net als Van der Plaetsen al gekwalificeerd is voor het WK atletiek in Doha, deed het in zijn allereerste Diamond League meer dan behoorlijk. Hij bleef wel zestien centimeter onder zijn eigen Belgisch record, maar dwong in een sterk deelnemersveld de vierde plaats af. Hij hield onder meer de Fransman Renaud Lavillenie achter zich, die over dezelfde hoogte sprong, maar daar meer pogingen voor nodig had. De winst ging naar de Amerikaan Sam Kendricks, die 6m00 sprong en het meetingrecord evenaarde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten