Water uit kinderbadje zorgt voor chaos in Vuelta, Jumbo-Visma en Team UAE hard tegen het asfalt: “Had niet verwacht om de Mississippi over te steken”

Foto: rr

De openingsetappe in de Ronde van Spanje werd overschaduwd door een gevaarlijk wedstrijdslot. Water op het parcours zorgde voor chaos op de ploegentijdrit. Die waterplas bleek te komen van een lek kinderbadje.

Onder meer Jumbo-Visma ging tegen de grond. Kopman Roglic, Kruijswijk, Powless en Hofstede zagen allebei de Spaanse grond van iets te dichtbij. “Er was water op de weg in één van de bochten”, vertelt ploegleider Addy Engels op Twitter. “We konden onvoldoende snel reageren op volle snelheid en vier van onze renners gingen tegen de grond. Ons doel blijft hetzelfde en we blijven vechten.” Het viertal is oké, bevestigt het team ook.

LEES OOK.Astana is Deceuninck-Quick Step te snel af in ploegentijdrit Vuelta, zware valpartij voor Jumbo-Visma

George Bennett zag er de lol nog wel in op Twitter. “Ik had niet verwacht om de Mississippi te moeten oversteken midden in een bocht”, lacht hij. “Een teleurstellende start, maar geen zware blessures voor de jongens.

 

 

Ook Team UAE Emirates ging in dezelfde bocht hard onderuit. "Er was een grote waterplek in een van de bochten", zei Fernando Gaviria na afloop. "We gingen er te snel en waren niet in staat om te reageren. Toen gingen we tegen de grond."

Engels informeerde later bij de organisatie en vertelde aan CyclingOnline.nl het opmerkelijke verhaal van waar het water kwam. "Ik heb bij de organisatie geïnformeerd hoe dit heeft kunnen gebeuren", klinkt het. "Ze waren bij het huis waar het water vandaan kwam. Dat staat op vijfhonderd meter van het parcours, op een steile helling die recht naar de rotonde loopt. Daar was een kindje aan het spelen in een plastic zwembadje dat is stukgegaan. Daardoor kwam volgens de organisatie al dat water ineens naar beneden.”

 

Door Laurens Van Heuverswijn, Vincent Van Genechten
AANGERADEN