Kus met Brad Pitt? “Walgelijk, ik was nog maar net 11 jaar”

Foto: rr - isopix

Kirsten Dunst was amper elf jaar oud toen ze in 1994 tegenover Brad Pitt stond in ‘Interview with a vampire’. Tijdens één scène moest ze 19 jaar oudere acteur een kus op de lippen geven, een moment dat de actrice nog altijd helder voor de geest staat. “Het was walgelijk.”

Al in 1994 was Kirsten Dunst er duidelijk over in interviews na de film: “Ik haatte het zo want Brad was als mijn oudere broer op de set en het voelde alsof ik mijn broer kuste. Het is raar, want hij is een oudere man en ik moest hem op de lippen kussen, dus het was walgelijk.”

Op de première van haar nieuwe serie ‘Becoming a god in central Florida’ werd Dunst door de Amerikaanse website Cinemablend gevraagd of ze nog steeds achter die uitspraak van toen stond. Haar antwoord? “Natuurlijk was het walgelijk. Daar blijf ik achter staan. Het zou zoveel enger zijn geweest als een elfjarige had gezegd dat het fantastisch was. Je zou gedacht hebben: ‘Er is iets mis met dit kind.’”

Verder had Dunst nog steeds niets dan lof voor Brad Pitt en Tom Cruise in ‘Interview with a vampire’, en benadrukte ze hoe vriendelijk ze haar behandelden. De film werd in 1994 een van de meest succesvolle prenten met een opbrengst van zo’n 60 miljoen dollar.

Door nkdr