“Ed Sheeran betaalt zijn enige vrienden”

Foto: Photo News

Zijn wereldtour heeft hem doen optreden voor zo’n 8,5 miljoen fans, ironisch genoeg, zo zegt Ed Sheeran zelf, want hij houdt zelfs niet van grote groepen mensen. “Ik heb sociale angsten”, gaf de zanger al toe. Daarom heeft hij zijn vriendengroep ook teruggebracht tot vier mensen met wie hij opgroeide. En die zouden volgens The Daily Mail alle vier op de loonlijst staan bij Sheeran.

De ‘Fantastic Four’ van Ed Sheeran gingen alle vier naar dezelfde school als de zanger. Ze waren klasgenoten en zijn altijd heel hecht geweest. Zijn hit ‘Castle on the hills’ zou alvast gedeeltelijk naar die vrienden verwijzen.

In een eerder interview zei hij al dat drie van die vrienden uit dat nummer met hem mee op tour gaan. “Ze zijn niet echt personeel. Ze werken gedurende de dag en daarna drinken we rode wijn en kijken we naar ‘The Wire’.”

Volgens The Daily Mail zou Sheeran echter alle vier de vrienden betalen. Zijn meest hechte vriendin, Lauren Bake-Woodside, fungeert als een echte vertrouwelinge voor Sheeran. “Ze gaat al vier of vijf jaar mee op tour met Ed”, aldus haar moeder, “ze houdt hem mentaal gezond.”

Ook de persoonlijke chef van Ed Sheeran behoort tot het vriendenclubje van weleer: Josh Harte studeerde in Amsterdam en zorgt ervoor dat Sheeran alleen organisch en zo milieuvriendelijk mogelijk eet. “Ed eet meestal vegetarisch, met zeevruchten als we in de buurt van de zee zijn. Verder krijgt het hele team metalen waterflesjes en we kopen geen drankjes aan in plastic verpakkingen.”

Ed Sheeran heeft ook twee fotografen in dienst, beide vrienden van de zanger. Zakary Walters en Nic Minss hebben wel elk hun specialiteit. Walters documenteert ‘het leven tijdens en de concerten van de Divide wereldtour’ in foto’s, terwijl Minss het eerder voor bewegende beelden heeft. Hij was onder meer cameraman voor de film ‘Songwriter’, maar nam ook de eerste foto van Sheeran en zijn vrouw Cherry Seaborn na hun verloving.

“Ik herinner me hen nog goed”, zo laat Georgie Ross, een leerkracht die de vier regisseerde in de schoolmusical ‘Grease’. “Ze waren een geweldige groep jonge mensen om aan les te geven. Het is prachtig om hen na al die jaren nog steeds te zien samenwerken met Ed. Dat getuigt echt van hun diepe vriendschap.”

Door nkdr