Barcelona met handen in het haar voor tweede competitiewedstrijd: Lionel Messi nog steeds geblesseerd

Foto: BELGAIMAGE

Lionel Messi zal ook in de tweede La Liga-wedstrijd niet in actie komen bij Barcelona. De Argentijnse superster kon woensdag opnieuw volop trainen na zijn kuitblessure, maar is nog niet voldoende hersteld voor de partij tegen Real Betis. Barcelona zit zo in nauwe schoentjes voorin, want ook Luis Suarez en Ousmane Dembélé zijn geblesseerd.

Messi viel voor het seizoen uit met een kuitblessure, terwijl Luis Suarez vorige week in de eerste helft tegen Athletic Bilbao eveneens van het veld verdween met een kuitblessure. Ook Ousmane Dembélé is door een hamstringblessure nog enkele weken out. En dus is de spoeling in het aanvallende compartiment dun, heel dun. Nieuwe transfer Antoine Griezmann (voor 120 miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid) en het 21-jarige jeugdproduct Carles Pérez zijn momenteel de enige echte aanvallers die fit genoeg zijn om te spelen.

Voor Barcelona is het na de gemiste start van vorige week noodzaak om te winnen. De Catalanen gingen toen pijnlijk met 1-0 onderuit bij Athletic Bilbao na een wereldgoal van Aritz Aduriz in de 89ste minuut. Antoine Griezmann, die vorige week allerminst kon imponeren, zal tegen Betis wellicht als enige de aanval moeten dragen. Of hoe men in Barcelona hoopt op een heel snelle terugkeer van Lionel Messi.

Door svar
AANGERADEN