Pat Krimson op zoek naar loft in ‘Huizenjagers

Pat Krimson en vriendin Loredana: ”Nu ons huis helemaal ingericht is zoals ik het wilde, krijg ik alweer zin in verandering”. Foto: vier

Het nieuwe seizoen van Huizenjagers op Vier schiet uit de startblokken met een bekend gezicht. Niemand minder dan Pat Krimson (54) gaat samen met zijn vriendin en zangeres Loredana (33) op zoek naar een industriële loft.

Verhuisplannen heeft hij nog niet. Met Loredana en zijn dochtertje Troy woont 2 Fabiola-bezieler Pat Krimson al zes jaar in Zonhoven, in een prachtige villa met een park eraan. “Maar ik zoek al iets voor de toekomst”, zegt de muzikant. “Eigenlijk is de villa waar we wonen te groot voor ons drieën. Troy is negen jaar nu, en speelt nog vaak in het park. Maar zodra ze ouder is, zal dat minderen. Dan is zo’n park te veel van het goede. Zelf heb ik te weinig tijd om ervan te genieten: dit jaar speel ik 140 shows. Op termijn wil ik dus compacter gaan wonen. En nu ons huis helemaal klaar en ingericht is zoals ik het wilde, krijg ik alweer zin in verandering. (lacht) Als ik dankzij Huizenjagers iets vind wat me aanstaat, kan ik het voorlopig verhuren.”

Het is de eerste keer dat Krimson zich laat bijstaan in zijn zoektocht naar een woning. Maar hij weet precies wat hij zoekt. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door panden met grote ruimtes en hoge plafonds. Een beetje zoals in de film Loft. Zulke ruimtes vind je vaak in oude fabrieken, die dan omgetoverd worden tot woonpand. Ook in de Atmoz, de discotheek waar ik vroeger veel gewerkt heb, had je zo’n industriële loft. Wat mij betreft, mag er ook nog een dakterras bij.” Ook de locatie is belangrijk. In Huizenjagers moeten de drie makelaars op zoek naar panden in de buurt van Zonhoven. “Dat is mijn enige belangrijke voorwaarde”, zegt Krimson. “Ik heb altijd in Zonhoven gewoond, dus ik wil mijn roots niet verloochenen.”

Afscheid van 2Fabiola

Ten huize Pat Krimson wordt vaak naar Huizenjagers gekeken. “Ik vind het leerrijk. En het is leuk om in andermans huis binnen te kijken. Toen ik op Ibiza woonde, ging ik in de winter vaak naar huizen kijken. Puur voor de fun. Dan belde ik een makelaar op en deed alsof ik geïnteresseerd was. Maar eigenlijk wilde ik vooral de inrichting bekijken om ideeën op te doen. Soms leverde het ook op: een vriend van mij heeft op Ibiza een huis gekocht dat ik had bezichtigd.”

Of de makelaars Krimsons droompand vinden, komen we vanavond te weten. Zijn professionele plannen legt Krimson nu al bloot. “Na dertig jaar en meer dan duizend shows wordt 2020 het laatste jaar van 2Fabiola. We gaan zeker nog een afscheidssingle maken. En in 2021 doe ik een intieme theatertournee. Het wordt een mix van stand-upcomedy en livemuziek, waarbij ik anekdotes uit de geschiedenis van 2Fabiola vertel. De show zal dus 18+ zijn. (lacht) Daarna ga ik nog verder als dj. En ook Loredana zal niet stil blijven zitten.”

INFO

huizenjagersVier, 19.40 uur

Door rdc, dvg