Zalando experimenteert in Berlijn met een tweedehandswinkel

© Zircle

Zalando heeft in Berlijn de winkel Zircle geopend. Daar worden kleren verkocht die al eens werden gedragen, maar nog in goede staat zijn. Het gaat om een nieuw tweedehandsconcept van de bekende Duitse webshop.

flb, km

Zalando experimenteert steeds vaker met tweedehandskleding. Eerst pakte het uit met de app Wardrobe waarbij hun klanten hun gedragen kleren konden verkopen en nu is er tweedehandswinkel Zircle.

De winkel opende onlangs de deuren in het shoppingcenter Alexa in de Duitse hoofdstad. Alle stuks die er te koop worden aangeboden, gaan de deur uit voor de vaste prijzen van 3, 5 of 7 euro.

Enkel verkooppunt

De winkel is geen inzamelpunt, maar enkel een verkooppunt. Mensen die kleren willen doneren of verkopen zijn dus niet aan het juiste adres in Zircle: ze worden doorverwezen naar Wardrobe. Die applicatie biedt gebruikers de mogelijkheid om tweedehandskleding te verkopen aan Zalando of andere gebruikers.

Voorlopig experimenteert de webgigant enkel in Duitsland met een tweedehandswinkel. Er is volgens de site RetailDetail nog geen zicht op een Belgisch filiaal.

Imago opkrikken

Zalando wil met dit experiment haar duurzaamheidsimago opkrikken: het wil bijdragen aan een circulaire modecyclus. Het nieuwe concept voorkomt ook dat kleding snel weggegooid of vernietigd wordt - een probleem waar de gigant zelf mee verantwoordelijk voor is. Een woordvoerder laat ook weten aan FashionUnited dat het bedrijf hoopt "te leren hoe het offline verkopen van tweedehands mode werkt" en ook of Zalando zo "nieuwe klanten kan bereiken".

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten