Nederlandse actrice die betrapt werd met drugs op Tomorrowland blijft in de cel

Bron © BELGA

Imanuelle Grives Foto: rr

Boom -

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat besliste de raadkamer van de rechtbank in Antwerpen maandag achter gesloten deuren. De 34-jarige Rotterdamse werd op Tomorrowland betrapt met een grote hoeveelheid drugs en zit inmiddels ruim een maand vast.

Grives blijft ook aangehouden en zal dus onder de banden voor de rechter moeten verschijnen. De actrice werd op 21 juli aangehouden met meer dan 100 xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres lagen nog meer drugs.

Grives wordt verdacht van “mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen”. Naar eigen zeggen verkocht ze drugs als voorbereiding op een nieuwe rol, maar het openbaar ministerie vindt dat verhaal twijfelachtig.

Twee Amerikaanse vrouwen van 39 en 41 jaar werden ook verwezen naar de correctionele rechtbank, maar werden niet aangehouden. De drie moeten zich verantwoorden voor mededaderschap aan handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen in vereniging. Een datum voor het proces is er nog niet.

Door jtp, jvh
AANGERADEN
Meest recent