Vlaams Belang trekt naar Raad van State tegen nominatie Didier Reynders als Europees Commissaris

© BART DEWAELE

Vlaams Belang start een procedure bij de Raad van State tegen de nominatie van vicepremier Didier Reynders tot Europees Commissaris. De extreemrechtse partij vindt dat de minderheidsregering in lopende zaken niet bevoegd is zulke beslissingen te nemen, zegt Kamerfractieleidster Barbara Pas.

jvh

Vlaams Belang ziet het al niet zitten dat twee Europese topjobs in “francofone liberale handen komen”, nu Reynders Europees Commissaris wordt en premier Charles Michel voorzitter wordt van de Europese Raad. Maar los daarvan is het voor Pas onaanvaardbaar dat deze beslissing wordt genomen door een regering in lopende zaken “die niet bevoegd is om zulke beslissingen te nemen”.

LEES OOK. Politicoloog Carl Devos (UGent) verschroeiend hard voor de politiek in de Wetstraat: “Dit is beschamend, irritant en arrogant” (+)

De partij is daarom van plan de nominatie juridisch aan te vechten bij de Raad van State. “Lopende zaken kunnen nu eenmaal niet worden uitgebreid om electoraal afgestrafte politieke vriendjes aan een win-for-life te helpen”, besluit Pas.

LEES OOK. “Altijd tweede, nooit de gele trui”: vijf dingen die je moet weten over Didier Reynders (+)

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt