Gemiddeld 260.000 kijkers zagen Red Lions Europees kampioen worden: “Hockey is aan een sterke opmars bezig”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Er hebben gemiddeld 263.906 kijkers zaterdagavond naar de finale van het Europees kampioenschap hockey gekeken op tv-zender Canvas, waar de Belgische mannenploeg Spanje versloeg met 5-0. Dat zegt de openbare omroep.

De uitzending staat op de zesde plaats in de top 10 van de kijkcijfers van zaterdag, met een marktaandeel van 18,6 procent. De top 10 wordt aangevoerd door Het Journaal van 19 uur op één, dat gemiddeld 526.184 kijkers telde.

Hoewel het zonnige weer de kijkcijfers parten speelden, zijn dit toch “heel fraaie cijfers”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “Op sommige momenten was de finale zelfs het meest bekeken programma. Vermoedelijk zullen veel mensen het nog uitgesteld bekijken. Het journaal haalt in de wintermaanden normaal ook gemiddeld een miljoen kijkers, zaterdag waren er dat een half miljoen.”

De cijfers van het hockey liggen wel ver van de 2,5 miljoen kijkers die in juli 2018 via de openbare omroep naar de halve finale van het WK voetbal tussen België en Frankrijk keken. Maar volgens Van Goethem valt dit niet te vergelijken. “Voetbal bereikt traditioneel een breder publiek. Toch is hockey aan een sterke opmars bezig dankzij deze sterke generatie. Voor een sportuitzending op een zaterdagavond is dit zeker een mooi cijfer.”

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN
    Meest recent