Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Koteletjes zijn doodziek en kreeft is eigenlijk ook maar een vies insect: zo raar zijn ónze eetgewoonten

Met lange tanden, slot: onze ‘haute cuisine’

Koteletjes zijn doodziek en kreeft is eigenlijk ook maar een vies insect: zo raar zijn ónze eetgewoonten

Een hele maand hebben we gewalgd, verafschuwd, gekokhalsd. Jongens toch, waar háálden ze al dat eten? Maar wacht eens: als wíj eendenembryo’s en kaas uit geitenmaagjes vies vinden, wat denken ze dan in China en elders over onze delicatessen? Eten ook wij soms raar? En kan het dat ik straks, na het overpeinzen van onze haute cuisine, een aperitiefhapje niet meer lust?

“Ik heb met dit museum slechts één boodschap: kijk niet neer op andere culturen vanwege hun rare eetgewoontes”, zegt museumdirecteur Andreas Ahrens. “De onze zit ook tsjokvol disgusting foods. Neem nu ...