Hoezo, vete? Serena Williams veegt de baan aan met Sharapova op US Open

Bron © Reuters

Foto: AFP

Serena Williams en Maria Sharapova kunnen elkaar dan wel al jarenlang niet luchten, maar de strijd tussen de twee tennisgroten bleek geen échte strijd in hun eersterondewedstrijd op de US Open maandagnacht. De Amerikaanse veegde de Russin in twee sets (6-1, 6-1) van de baan.

Williams keerde voor het eerst terug naar de US Open na haar infame nederlaag in de finale van vorig jaar tegen de Japanse Naomi Osaka, toen ze de scheidsrechter met de grond gelijkmaakte na een beslissing in haar nadeel. Dat bleek niet in haar hoofd te spelen: het achtste reekshoofd had geen last meer van de rugklachten die haar twee weken geleden tot opgave dwongen in de finale van het toernooi van Toronto, en toonde haar beste tennis sinds ze haar carrière op pauze zette om moeder te worden in 2018.

LEES OOK. Vijftien jaar venijn: de jarenlange rivaliteit tussen Serena Williams en Maria Sharapova (+)

Sharapova, door blessures teruggevallen tot de 87ste plaats op de ranking, zag alle hoeken van de baan, en moest na twee korte sets (6-1, 6-1) het hoofd buigen voor haar aartsvijandin. De tussenstand tussen beide dames staat nu op 20-2, in het voordeel van Williams.

Williams treft in haar zoektocht naar het record van 24 Grand Slam-zeges in de volgende ronde haar landgenote Catherine McNally, een wildcardspeelster die zelf verrassend won van de Zwitserse Timea Bacsinszky (6-4, 6-1).

Door jvh
  • AANGERADEN
    Meest recent