Slaat Bahrain-Merida een grote slag op de transfermarkt met vier nieuwe namen, waaronder Wout Poels?

Bron © La Gazzetta dello Sport

Foto: GodingImages/PA Images

Het gaat niet bepaald lekker met Wout Poels in de Ronde van Spanje. De Nederlander van Team INEOS kan de eindzege al op zijn buik schrijven na een rotdag tijdens etappe twee. En dan komen er nog de geruchten bij dat hij na dit seizoen andere oorden opzoekt.

Poels werd pas laat toegevoegd aan de selectie van INEOS en had dus geen perfecte voorbereiding richting de Vuelta. In een reactie aan De Telegraaf maakte de klimmer dan ook duidelijk dat hij niet naar Spanje was afgezakt om een klassement te rijden.

“Sommige mensen zullen nu misschien wel weer zeggen dat ik de druk niet aankan, maar ik had ook voor de ‘veilige’ optie kunnen kiezen”, aldus Poels. “Dan had ik later deze week de Ronde van Duitsland gereden en daarna de Ronde van Groot-Brittannië. Maar ik heb er toch voor gekozen om hier aan de start te staan met zo’n korte voorbereiding. We zijn hier sowieso niet gekomen met een uitgesproken kopman. We moeten nu onze doelen verleggen en er het beste van maken.”

Slaat Bahrain-Merida een grote slag op de transfermarkt met vier nieuwe namen, waaronder Wout Poels?
Foto: Photo News

Bahrain-Merida

Intussen staat de 31-jarige klimmer dinsdag in La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant beweert dat Poels volgend jaar voor Bahrain-Merida gaat fietsen en daarmee Team Sky/INEOS na zes seizoenen zal verlaten. Eerder reed de Nederlander een jaartje bij Quick Step en vijf seizoenen bij Vacansoleil-DCM.

Poels maakte zes keer deel uit van een ploeg die een grote ronde won. Daarnaast boekte hij in 2016 zijn grootste individuele succes met winst in Luik-Bastenaken-Luik. Poels won verder ook ritten in onder andere Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, de Dauphiné en de Ronde van Polen.

Naast Poels zouden volgens La Gazzetta nog drie andere renners de overstap maken naar Bahrain-Merida. Mark Cavendish zou samen met Bernard Eisel overkomen van Team Dimension Data. De vierde renner die zou komen, is Eros Capecchi. De Italiaan rijdt sinds 2017 voor Quick Step.

Door Vincent Van Genechten