Gwendolyn Rutten dient Vincent Van Quickenborne van antwoord: “Dit is de enige Q waar ik naar luister”

Gwendolyn Rutten Foto: Michiel Hendryckx

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil niet weten van de suggestie van partijgenoot Vincent Van Quickenborne dat ze een ideale minister van Onderwijs in de nieuwe Vlaamse regering zou zijn. Rutten wil zich enkel focussen op de formatiegesprekken, en diende de burgemeester van Kortrijk dan ook van antwoord met een grappige tweet.

Van Quickenborne lanceerde afgelopen weekend het idee om Rutten op Onderwijs te posteren. “We moeten scherpe keuzes maken, wie ook de volgende minister van Onderwijs wordt. Gwendolyn zou de juiste vrouw op de juiste plaats zijn”, klonk het toen in Het Laatste Nieuws. Ook het feit dat N-VA én CD&V al azen op de post, vond Van Quickenborne geen beletsel. “Open VLD en N-VA zitten op dezelfde lijn. De politiek moet stoppen met buigen voor Lieven Boeve en Raymonda Verdyck.”

Rutten profileerde zich als Vlaams Parlementslid al sterk op onderwijs, en onderhandelt dezer dagen ook mee over de onderwijsplannen van de nieuwe Vlaamse regering. Dat Rutten zo geen derde termijn als partijvoorzitster kan ambiëren, komt Van Quickenborne ook niet slecht uit.

LEES OOK. Van Quickenborne bombardeert Oost-Vlaming tot kandidaat-voorzitter Open VLD: “Als Egbert Lachaert het niet doet, doe ik het zelf” (+)

Maar Rutten wil zich (nog) niet inlaten met al die manoeuvres achter de schermen, en wil zich voorlopig honderd procent focussen op de formatiegesprekken. Ze diende Van Quickenborne dan ook van antwoord met een grappige tweet: “De enige Q waar ik naar luister tijdens de onderhandelingen #focus #inhoud”, staat te lezen bij het logo van radiozender Qmusic.

bekijk ook

Gwendolyn Rutten geïrriteerd door journalisten: “Hoeveel keer moet ik dat nog zeggen, Dirk?!”

Gwendolyn Rutten (Open VLD): “We zullen nooit met Vlaams Belang samenwerken”

Rutten heeft opmerkelijk cadeautje voor De Wever: “Ik dacht: gewoon doen”

Door jvh