Huiszoekingen in onderzoek naar mogelijke corruptie bij De Watergroep van Limburg

Foto: fhw

Temse / Hasselt -

In opdracht van een onderzoeksrechter in Hasselt hebben speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg dinsdag huiszoekingen en arrestaties uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie bij De Watergroep van Limburg.

Er vonden zes huiszoekingen plaats in Antwerpen, Temse, Hasselt, Herk-De-Stad, As en Alken. De speurders verzamelden een groot aantal documenten, die het onderwerp van een grondig verder onderzoek zullen uitmaken.

Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket van Limburg overgemaakt, waarna het dossier werd opgestart. “Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, vorderde het parket een onderzoeksrechter om het verdere onderzoek te voeren en enkele huiszoekingsbevelen af te leveren.

De Limburgse federale gerechtelijke politie kreeg dinsdag steun van de centrale dienst voor de bestrijding van corruptie (CDBC) en van leden van de regionale computer crime unit (RCCU), “ vertelde Anja De Schutter, de persmagistraat van het Limburgse parket.

Door lla, Belga
AANGERADEN