Deze excentrieke kapster uit West-Vlaanderen woont nu in Monaco en is binnenkort te zien op Vijf

Winny tijdens haar deelname aan ‘Shopping queens’. Foto: rr

Winny (47) heet ze, en ze had jaren een kapsalon in West-Vlaanderen. Nu woont ze in het mondaine Monaco, waar ze het mayonaisemerk ‘Winnynaise’ probeert te lanceren. Zij wordt een van de sterren van Monacovrouwen, binnenkort op Vijf. Alvast haar liefde voor bont valt op: “Ik zie graag dieren, daarom draag ik ze op mijn huid.”

25 jaar lang runde de West-Vlaamse Winny uit Menen kapsalon Coiffure Sublime, tot ze besliste om de liefde te volgen. Die bracht haar tot in Monaco, waar ze vandaag vanuit haar woning uitkijkt op de baai.

De kijker zag haar eerder al in Shopping queens op Vijf, in het voorjaar van 2018. “Ondernemen zit echt in mijn bloed. Ik wil dingen doen die een ander niet doet”, vertelde ze tijdens die passage. Daar leerde ze de kijker ook een van haar projecten kennen: de saus Winnynaise.

Deze excentrieke kapster uit West-Vlaanderen woont nu in Monaco en is binnenkort te zien op Vijf
Straks leren we Winny beter kennen in ‘Monacovrouwen’. Foto: Vijf

“De befáámde Winnynaise”, zoals ze die zelf omschrijft, een eigen creatie die u vooral niet mag verwarren met mayonaise van Winny, het huismerk van onder meer Smatch.

Haar man had toen het plan om die als verjaardagscadeau voor haar op de markt te brengen – “Het moet niet altijd een tas van Chanel zijn” –, maar het internet puilt vooralsnog niet uit van webshops die Winnynaise aanbieden. Wat haar man doet is evenmin duidelijk, maar Winny zei destijds wel “dat ze af en toe mee moet naar een diner met een minister, of met celebrity’s”. Boeiende tv gegarandeerd, dus.

Datzelfde Shopping queens etaleerde meteen ook haar passie voor mode, met een grote voorliefde voor jeansjasjes en voor bont. “Ik zie heel graag dieren, daarom draag ik ze op mijn huid.”

Nieuwe Astrid?

Het concept van Monacovrouwen, dat op 13 september start op Vijf, doet alvast hard denken aan Vlaamse Hollywoodvrouwen. Dat programma liet de kijker en de rest van de wereld destijds kennismaken met Astrid ‘toen nog Bryan’ Coppens. De zender omschrijft het alvast zo: “De reeks volgt vier excentrieke vrouwen die de Lage Landen inruilden voor een luxeleven in Monaco, compleet met decadente uitspattingen, grote dromen, kleine onzekerheden en héél veel geld.”

Door bpr
Meest recent