Elise Mertens wint vlot haar eerste wedstrijd op US Open, ook Kirsten Flipkens plaatst zich voor tweede ronde

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Elise Mertens heeft zich dinsdag in Flushing Meadows vlot geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Ook Kirsten Flipkens stootte door naar de volgende ronde.

LEES OOK. US OPEN. Titelverdedigster Naomi Osaka begint niet overtuigend, Griekse sensatie meteen uitgeschakeld

Elise Mertens (WTA-26) kende weinig problemen met de Zwitserse Jil Teichmann (WTA-59) en won in twee korte sets: 6-2 en 6-2. Tegen de 22-jarige Teichmann speelde de Limburgse nog niet eerder. Haar volgende tegenstandster komt uit de partij tussen de Tsjechische Kristina Pliskova (WTA-86) en de Française Diane Parry (WTA-334).

Vorig jaar bereikte Mertens de achtste finales op het hardcourt van Flushing Meadows. Bij haar eerste twee deelnames, in 2016 en 2017, was ze er in de eerste ronde uitgegaan. Een halve finale op het Australian Open 2018 is haar beste resultaat in een Grand Slam.

Elise Mertens wint vlot haar eerste wedstrijd op US Open, ook Kirsten Flipkens plaatst zich voor tweede ronde
Foto: BELGA

Kirsten Flipkens schakelt Chinese lucky loser uit

Ook Kirsten Flipkens (WTA-110) plaatste zich voor de tweede ronde. De 33-jarige Kempense won haar opener op het New Yorkse hardcourt tegen de Chinese Wang Xiyu (WTA-131) in drie sets: 3-6, 6-2, 6-2. De partij duurde 1 uur en 54 minuten.

Flipkens neemt het in de tweede ronde op tegen de Canadese Bianca Andreescu (WTA-15), die in de eerste ronde afrekende met de Amerikaanse wildcard Katie Volynets (WTA-413): 6-2 en 6-4. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Flipkens en de 19-jarige Andreescu, dit jaar al winnaar in Newport Beach, Indian Wells en Toronto.

Flipkens profiteerde van de opgave van de Duitse Mona Barthel om als lucky loser op de hoofdtabel te komen. Afgelopen vrijdag liet de Belgische in de kwalificaties na de laatste horde te nemen en ging ze in twee sets onderuit tegen haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson (WTA 172). Het zou voor het eerst sinds Wimbledon 2012 geweest zijn dat Flipkens er niet bij was op een Grand Slam. Ook Wang werd opgevist als lucky loser, na forfait van de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA-40). De 18-jarige uit China won vorig jaar nog het US Open voor junioren en stond nu voor de eerste keer op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

  • AANGERADEN