Ian Thomas mikpunt van spot na afscheid bij ‘Familie’: “Niet eerste keer dat ze denken dat ik lookalike van Anuna ben”

Bron © TV Familie

Het acteerdebuut van Ian Thomas (22) in ‘Familie’ ging gepaard met veel bombarie, maar kwam maandag na een half seizoen - net als zijn personage Elias - al aan zijn einde. De zanger is best trots op zijn prestatie, al is hij op sociale media wel het mikpunt van spot.

Het personage van Thomas - de pyromaan Elias - kwam in de aflevering van maandag om het leven in een spectaculaire sterfscène waar de zanger best trots op is. “Ik vond het erg cool om ‘Familie’ op zo’n straffe manier te verlaten”, zegt hij in TV Familie. “Die opnames staan op m’n netvlies gebrand.”

Toch vindt Thomas het niet jammer dat zijn zijsprongetje naar de televisiewereld al voorbij is. “Een vaste rol zou te druk geweest zijn. Ik ben weer hard aan het focussen op muziek en heb recent ook een pop-up winkel geopend. Misschien dat ik later wél een grotere rol zou overwegen, want ik heb er énorm van genoten. Ik ben wel geschrokken van de aandacht die in een soap spelen meebrengt.”

Spot

Dat bleek ook toen Thomas het mikpunt van spot werd na de heisa rond klimaatactiviste Anuna De Wever op Pukkelpop. Op het internet deed een afbeelding van een vals nieuwsartikel met de titel “Actievoerders verontschuldigen zich voor uitjouwen Anuna: ‘We dachten dat het Ian Thomas was...’” de ronde.

Ian Thomas mikpunt van spot na afscheid bij ‘Familie’: “Niet eerste keer dat ze denken dat ik lookalike van Anuna ben”
Anuna De Wever. Foto: ISOPIX

Niet dat de zanger daar wakker van zal liggen. “Ik kan daar zelf echt wel om lachen. Het is ook niet de eerste keer dat ik als lookalike van Anuna word opgevoerd. Eerlijk: ik trek me niks aan van dit soort grappen, ik vind het zelfs cool. Verrassende reactie. Dat ze me hiervoor gebruiken wil toch alleen maar zeggen dat ik relevant ben, he. (knipoogt) Laat ze maar lachen.”

Door jvh