Verdwijnt Apu nu uit ‘The Simpsons’ of niet? Maker Matt Groening schept duidelijkheid

Bron © NME

Foto: © The Hollywood Archive

Thank you, come again. Het zijn de bekende woorden van winkeluitbater Apu Nahasapeemapetilon uit ‘The Simpsons’. Onlangs kwam zijn “veel te stereotiepe personage” onder vuur te liggen en was er sprake dat hij geschrapt zou worden uit de serie. Nu schept maker Matt Groening duidelijkheid over die geruchten.

Enkele jaren geleden kwam de komische serie onder vuur te liggen nadat komiek Hari Kondabolu een documentaire had gemaakt over de Indiase supermarktuitbater Apu. In ‘The problem with Apu’ gaf de maker aan dat maker Matt Groening Apu veel te stereotiep neerzette en mensen van Aziatische afkomst beledigde. Het woord ‘racisme’ werd zelfs in de mond genomen.

LEES OOK. Simpsons onder vuur voor racisme rond Indiaas figuurtje Apu

Verdwijnt Apu nu uit ‘The Simpsons’ of niet? Maker Matt Groening schept duidelijkheid
Foto: ISOPIX

De stem van Apu, die ingesproken wordt door Hank Azaria, gaf meteen aan dat hij een stap opzij wilde zetten en de geruchten dat Apu zou verdwijnen uit de populaire serie wakkerden aan.

Maar toen tijdschrift Variety onlangs de vraag stelde aan Groening zelf, was de vader van ‘The Simpsons’ duidelijk: “Apu blijft, we houden van Apu, we zijn trots op Apu.”

LEES OOK. Bart De Wever over heisa rond Apu: “Als je het ventiel van de humor dichtdraait, draaien anderen dat van de haat verder open”

Door lla
Laad meer berichten...