Twee op twee voor Christophe Laporte in Ronde van Poitou-Charentes

© BELGAIMAGE

De tweede etappe in de Ronde van Poitou-Charentes (Fra/2.1) is gewonnen door Christophe Laporte. De Fransman van Cofids haalde het na 188,9 km van Rochefort-sur-Mer naar Aigre in een sprint voor Davide Cimolai (Israel Cycling Academy) en Andrea Pasqualon (Wanty Gobert Cycling Team). Het is zijn tweede ritzege op rij in de Franse rittenkoers.

Veel wind bij de start en veel zin bij de renners ook om mee in de ontsnapping te schuiven. Na verschillende pogingen slaagden vier renners er uiteindelijk in om weg te rijden uit het peloton: Ramunas Navardauskas (Delko Marseille Provence) was de aanstoker, Alan Riou (Arkéa-Samsic), Joel Nicolau (Caja Rural) en Mattia Viel (Androni Giocattoli-Sidermec) sprongen mee. Het peloton, onder leiding van Cofidis, hield hen binnen het vizier en gunde hen nooit meer dan 3:10 bonus.

Uiteindelijk werden ze gegrepen op het lokale circuit waar de nervositeit steeg in het peloton. Tony Gallopin waagde even z’n kans, maar zonder succes. Met een rotvaart ging het richting de finish, een valpartij op 4 km van het eind brak het peloton in twee.

Leider Laporte zat in de eerste groep en sprintte naar de zege. Meteen na de finish botste een renner van Caja Rural met een fotografe, hij greep naar z’n pols, maar de ernst van z’n blessure is nog niet bekend. Ook een tweede renner kwam daardoor nog ten val na de sprint.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten