Jean-Marie Pfaff lanceert met ‘Rucki zucki’ zijn zomerhit: “Er is al miserie genoeg”

Foto: rr

Rucki zucki, zo heet de single die Jean-Marie Pfaff vandaag uitbrengt met de Nederlandse muzikant Johan Veugelers. Lederhosen en dikke kannen bier zetten daarbij de toon. “De mensen moeten zich wat vaker amuseren, er is al miserie genoeg.”

Ook al wist u het zelf waarschijnlijk niet, hier zat u al de hele zomer op te wachten: Rucki zucki, de nieuwe single van Jean-Marie Pfaff (65) die vandaag wordt gelanceerd. Het nummer is een cover van de hit uit 1972 van de Duitse charmezanger Ernst Neger waarvoor de gekrulde doelman samenwerkte met de Nederlandse muzikant Johan Veugelers.

Met Rucki zucki is Pfaff overigens niet aan zijn proefstuk toe. In 1983 was er Jean-Marie, waarmee hij de negende plaats haalde in de Vlaamse hitlijsten. In 2004 bracht hij Alle dagen Kerstmis uit, met zijn hele familie achter de microfoon. En in 1984 scoorde hij zelfs goud in Duitsland met het duet Wir Zwei, met Fenna. Die gouden plaat overhandigde hij later persoonlijk aan paus Johannes Paulus II in Rome.

Tijdens de Oktoberfeesten in Wieze dit najaar, een evenement waarvan de keeper ambassadeur is, zal het duo Pfaff - Veugelers Rucki zucki voor het eerst live brengen. De bijhorende videoclip staat overigens ook in het teken van diezelfde feesten, lederhosen en dikke potten bier incluis.

“Ik weet dat ik geen professionele zanger ben, maar ik maak graag ambiance”, zegt Pfaff. “De mensen moeten zich eens wat vaker amuseren, want er is al miserie genoeg. Het zou fantastisch zijn als we heel de Oktoberhallen mee kunnen laten zingen én het bijhorende dansje van Rucki zucki laten doen. Of we er ook mee tot bij de paus zullen raken, durf ik niet te voorspellen. Maar alles kan, hé.”

De Wieze Oktoberfeesten vinden plaats op 18 en 19 oktober. Tickets en info: www.wiezeoktoberfeesten.be

Door bpr