Te huur, maar niet voor ‘sociale gevallen’

Foto: rr

Gistel -

De Huurdersbond dient een klacht in bij het Gelijkekansencentrum Unia, nadat een verhuurder uit het West-Vlaamse Gistel zijn huis niet wilde verhuren “aan sociale gevallen”. Dat hing zo uit aan het venster van de woning die te huur stond. De Huurdersbond heeft het over “onbehoorlijke praktijken, die ze meer en meer ziet opduiken”. De verhuurder in kwestie wilde gisteren geen commentaar kwijt.

Gistels burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD) beklemtoont dat de affiche intussen is verwijderd. “Als gemeentebestuur staan wij niet achter zulke opschriften. Moet wel gezegd dat de verhuurder in kwestie al verschillende negatieve ervaringen heeft gehad met huurders, met soms zware financiële consequenties.”

“Niettemin is dit niet de manier om met deze problematiek om te gaan”, aldus nog de burgemeester. “Bovendien: wie ervaring heeft met de huur- en verhuurmarkt weet dat je op basis van de sociale status of zelfs het voorkomen van een kandidaat-huurder moeilijk een inschatting kan maken: de properste mensen buitenshuis gedragen zich binnenshuis soms helemaal anders.”

Door wer
AANGERADEN