Koningin Mathilde in haar blootje op cover van stripalbum

Foto: Ballon Media

Een zorgvuldig gedrapeerde Belgische vlag. Meer heeft koningin Mathilde niet om het lijf op de cover van Femme fatale, het nieuwe album in de Filip & Mathilde-reeks. “Mathilde is een schoon madame, dan ben je snel vertrokken”, zegt tekenaar Charel Cambré.

“De voorzet kwam van de uitgeverij. De titel van de nieuwe strip moest rijmen op andere albums als Drache nationale. Dus werd het Femme fatale. Mooi meegenomen, zo kon ik Mathilde eens in vol ornaat op de cover zetten. Binnenin tekende ik haar eerder al wat pikanter, maar op de cover had ik het nog nooit gedaan.”

De tekening doet denken aan de foto van de Amerikaanse realityster Kim Kardashian uit 2014, die vliegensvlug het internet rondging. “Het is er alleszins niet op geïnspireerd”, zegt Cambré lachend. “Al is het wel een geweldige gelijkenis.”

Koningin Mathilde in haar blootje op cover van stripalbum
Foto: Photo News

Al tien jaar tekent Charel Cambré – gekend van onder meer de Pinanti-reeks in onze krant – de strips rond het koningshuis. “Schrik voor hun reactie heb ik niet. Al denk ik achteraf wel: ben ik nu niet iets te ver gegaan? Maar tijdens het tekenen ben je vooral bezig met hoe ik ze zo mooi mogelijk tekenen. Ik zet ze neer zoals ik denk dat ze zijn. Voor mij is Mathilde een vurige dame en Filip eerder een droogstoppel.”

Het koningshuis zelf heeft nog nooit gereageerd op de strips. “Dat vind ik wel jammer, maar ik heb er ook nooit actie voor ondernomen. Al heb ik wel via via weleens gehoord dat koning Filip het wel kan appreciëren. Maar ik ben wel benieuwd hoe ze nu zullen reageren.”

Voor het tienjarige bestaan van de stripreeks Filip & Mathilde – die eerst nog Albert & Co heette – wordt een koekendoos uitgebracht met een tekening van het koningspaar, naar analogie met de vroegere koekendoosfoto’s van het koningshuis.

Femme fatale is vanaf 4 september te koop en wordt uitgegeven bij Ballon Media

bekijk ook

Koningin Mathilde krijgt cadeaus en deelt complimentjes uit op nationale feestdag

 

Koning Filip en koningin Mathilde met hele gezin op Te Deum

 

Koe is wel heel erg geïnteresseerd in jurk koningin Mathilde

 
Door Eva De Poorter
AANGERADEN