Rigoberto Uran verlaat Vuelta met diverse breuken, ook ploeggenoot Hugh Carty breekt bot

© BELGA

Rigoberto Uran en zijn Britse ploeggenoot Hugh Carthy hebben bij de val in de 6e etappe hun linkersleutelbeen gebroken. De Colombiaanse kopman van EF Education First, zesde in de stand, liep verder breuken op in zijn schouderblad. Dat maakte het team donderdagavond bekend.

Maarten Elst

Uran en Carthy smakten tegen de grond bij een grootschalige val in een afdaling en moesten opgeven. Ook ploeggenoten Sergio Higuita en Logan Owen behoorden tot de slachtoffers, maar zij konden hun weg vervolgen. Ploeggenoot Tejay van Garderen ging even later het struikgewas in, maar ook hij zal morgen op zijn fiets stappen.

Voormalig rodetruidrager Nicolas Roche (Team Sunweb) en Victor de la Parte (Team CCC) moesten eveneens hun strijd staken. Uran en Carthy worden eerstdaags geopereerd, aldus het team. De sleutelbeenbreuk bij Uran is net naast de plaats waar hij in Parijs-Nice zijn sleutelbeen brak. Volgens ploegdokter Rick Morgan brak hij ook op meerdere plaatsen zijn schouderblad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten