Maakte John Travolta de blunder van de VMA’s? “Natuurlijk niet, Taylor en ik zijn al jaren bevriend”

© Photo News

Bij de MTV Video Music Awards van afgelopen maandagnacht stond één wereldster centraal: Taylor Swift. De Amerikaanse, die de voorbije jaren uitgegroeid is van countrysterretje tot immens populaire popdiva, haalde er drie prijzen binnen. Bij de uitreiking van een van die prijzen ging John Travolta lelijk de mist in toen hij de trofee aan iemand anders leek te willen geven. Maar de acteur zegt dat het opgezet spel was.

gjs

Dat bekende gezichten uit andere sectoren prijzen uitdelen tijdens awardshows, is inmiddels een wijdverspreid gebruik. En dus mocht John Travolta, acteur uit onder meer Pulp fiction, maandagnacht het podium op om de prijs van beste video uit te reiken aan Taylor Swift. Die nam in haar euforie zowat heel haar entourage mee het podium op. Travolta bood de prijs voor de grap aan Jade Jolie aan, een dragqueen die bij Swift danst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Photo News

De grap werd anders geïnterpreteerd door het internet, en dus ging de zogezegde blunder van Travolta meteen de wereld rond. Zelf kan hij lachen met het misverstand, verklaarde hij vrijdag bij radiozender Hot 93.3. “Ik ken Taylor al heel lang persoonlijk, we zijn vrienden”, zei Travolta. “Ze heeft mijn vrouw en dochter altijd zo goed behandeld tijdens haar concerten. Ik heb haar al brieven geschreven, die ze ook beantwoord heeft. Ze heeft me gisteren ook bedankt voor die brieven.”

Maar bij de uitreiking kwamen plots heel veel mensen het podium op. “Ik zocht haar en maakte een grapje”, aldus Travolta. “Ik vind het grappig hoe het geïnterpreteerd is. Wat ik ook doe, het staat altijd in alle kranten. Dat is nu eenmaal zo. En dus vind ik het grappig om zoiets te doen. Eigenlijk was ik blij dat zulke zaken viraal gaan, want dat betekent dat er niets was dat belangrijker was. Het was een mooie dag, zonder veel slecht nieuws.”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook