Julian Alaphilippe onder de indruk van “groots nummer” van Remco Evenepoel, die het zelf een “goeie trainingsdag” noemt

Foto: Photo News

De rit winnen, dat kon Remco Evenepoel niet. Maar onze jonge landgenoot van Deceuninck-Quick Step liet alweer van zich spreken met een vlucht van 97 kilometer in de Ronde van Duitsland. Ploegmakker Julian Alaphilippe was danig onder de indruk van de Belg.

LEES OOK. Remco Evenepoel ontsnapt aan klein drama tijdens lange vlucht, Lampaert stuit op sterke Kristoff in Ronde van Duitsland

De tweede etappe tussen Marburg - Göttingen ging met een rotvaart van start. In het eerste wedstrijduur werden 49 kilometer afgelegd. Verscheidene renners waagden hun kans, maar kregen nooit meer dan een minuut. Toen de storm even ging liggen, achtte Evenepoel zijn moment gekomen, op 106 kilometer van de finish.

In geen tijd had de Europese kampioen tijdrijden een voorsprong van drie minuten. Pas op iets minder dan 10 kilometer van de finish was de vlucht van Evenepoel voorbij.

“Dit was geen makkelijke dag”, reageerde onze landgenoot op de website van de organisatie. “Het parcours was zeer lastig. Ik dacht aan winnen, maar op het laatste klimmetje pakten ze mij te snel. Ik kon ze niet meer volgen. Uiteindelijk was het een goeie trainingsdag.”

De prijs van strijdlust was dan ook snel uitgedeeld in Duitsland:

“Groots nummer”

Evenepoel kwam uiteindelijk op iets meer dan twee minuten binnen, Alaphilippe bolde pas ruim zestien minuten na ritwinnaar Alexander Kristoff over de streep. De Fransman was bijzonder onder de indruk van de prestatie van zijn Belgische ploegmakker.

Julian Alaphilippe onder de indruk van “groots nummer” van Remco Evenepoel, die het zelf een “goeie trainingsdag” noemt
Foto: Photo News

“Het was een beetje een gekke etappe”, aldus Alaphilippe bij de collega’s van L’Equipe. “Het regende aanvallen in het begin, tot op honderd kilometer van de finish. Toen ging Remco, op een moment dat iedereen wat uitgeteld was. Hij heeft uitgepakt met een groots nummer. Het was behoorlijk indrukwekkend. Hij nam onmiddellijk meer dan drie minuten op een peloton dat à bloc zat.”

“Toen hij vertrok, hoopten we dat hij zo ver mogelijk zou geraken. Vanaf toen probeerden we de boel een beetje te controleren. Het zat er op dat moment op voor mij. En nu? Mijn benen doen pijn, maar ik ga door. Ik ga het bekijken. Er zijn nog twee ritten? Ik bekijk wat er op mij afkomt. Ik heb geen last van druk of stress. Dit voelt echt goed na de Tour”, stelde Alaphilippe.

Door Vincent Van Genechten