Se queda, deel twee: “Neymar zet een punt achter geruchtenmolen en blijft in Parijs”

Foto: REUTERS

Zo, dé transfersaga van deze zomer zit erop. En ze is met een sisser geëindigd. Wekenlang werd er druk gespeculeerd over de toekomst van Neymar. De Braziliaan mocht vertrekken bij PSG en werd hardnekkig gelinkt aan Barcelona. Maar ondanks een bod (cash plus drie spelers) was er nog geen akkoord. Daags voor het afsluiten van de transfermarkt heeft Neymar nu zelf een punt gezet achter de hele soap, weet L’Équipe. Hij blijft waar hij is.

“Se queda”, oftewel “Hij blijft”. Het was Gerard Pique die dik twee jaar geleden met deze woorden uitpakte op Twitter, vergezeld van een foto van hem en Neymar. De verdediger wilde de Braziliaan niet voor een recordbedrag naar PSG zien vertrekken, maar keek met lede ogen toe hoe die toch zijn biezen pakte.

Deze zomer zag het er lang naar uit dat Neymar zou terugkeren naar Camp Nou. Maar PSG - dat de fratsen van zijn sterspeler stilaan beu was - wilde wel boter bij de vis. Barcelona kon niet voldoen aan de vraagprijs en probeerde het met een deal waarin enkele spelers de omgekeerde richting zouden maken, onder meer Ousmane Dembélé en Ivan Rakitic werden genoemd. Maar de Parijzenaars sloegen dat aanbod af, zo verklapte sportief directeur Leonardo gisteren nog. “Neymar mag weg, maar niemand het geld heeft om hem te betalen”, voegde hij daaraan toe.

“Rot op”

Nu zou het de Braziliaan zelf zijn die een punt heeft gezet achter alle transferbeslommeringen. Volgens L’Équipe heeft Neymar zijn familie ingelicht dat hij gewoon in de Franse hoofdstad blijft. Barcelona moet dus geen poging meer ondernemen, de dribbelaar blijft voorlopig een parisien. “Il reste”, zou Mbappé kunnen tweeten.

Se queda, deel twee: “Neymar zet een punt achter geruchtenmolen en blijft in Parijs”
Foto: REUTERS

Het wordt voor Neymar wel een uitdaging om de fans terg voor zich te winnen. Die gaven een niet mis te verstane boodschap aan zijn adres tijdens de seizoensopener tegen Nîmes. “Rot op”, stond er op een spandoek, terwijl er “Je bent een hoerenzoon”, gezongen werd. Sluiten ze hem opnieuw in de armen?

Se queda, deel twee: “Neymar zet een punt achter geruchtenmolen en blijft in Parijs”
Foto: EPA-EFE
Door Raf Hermans
Meer voetbal