Jasper Stuyven wint Ronde van Duitsland met drie seconden voorsprong: "Hoop dat ik naar WK mag"

Foto: Photo News

Jasper Stuyven heeft de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. De renner van Trek-Segafredo volgt op de erelijst Matej Mohoric op. Stuyven veroverde de leiderstrui zaterdag door tweede te worden achter Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step). In de vierde en laatste etappe verdedigde hij zijn bonus van 13 seconden op Colbrelli en 18 seconden op Lutsenko. De laatste rit draaide uit op een massaspurt, Colbrelli nam daarin de maat van Yves Lampaert en Alexander Kristoff. Stuyven eindigde vijfde in de spurt en houdt zo drie seconden over op Colbrelli.

De 27-jarige Stuyven, die tweede werd in de derde etappe en nadien de leiderstrui greep, wint voor het eerst in zijn carrière een rittenkoers. Ook Lampaert staat op het eindpodium, achter Colbrelli.

Op de erelijst van de rittenkoers die vorig jaar na tien jaar afwezigheid opnieuw op de kalender verscheen volgt Stuyven de Sloveen Matej Mohoric op.

"Hoop dat ik naar WK mag, maar alle Belgen winnen momenteel"

"Ik ben heel blij met de zege", vertelde hij na afloop. "Voor het eerst in mijn profcarrière win ik een rittenkoers."
"Het was geen gemakkelijke dag vandaag", aldus de kopman van Trek-Segafredo na afloop in het flashinterview. "Heel wat teams hebben geprobeerd om aan te vallen, maar gelukkig kon ik terugvallen op een sterke ploeg, konden we alles perfect controleren en ik ben zeer blij dat ik het kan afmaken met eindwinst."

Stuyven zat goed geplaatst voor de eindsprint, maar moest daar vrede nemen met een vijfde plaats. "In die sprint zat ik helemaal dood", gaf hij toe. "Maar goed, ik wist ook dat zelfs indien Colbrelli zou winnen, en dat deed hij, ik dan nog steeds een voorsprong zou hebben in het klassement (Colbrelli was vanmorgen tweede in het klassement, op 13 seconden, red.), alleen mocht er geen kloofje ontstaan in die sprint en dat is ook niet gebeurd. Gelukkig. Ik ben hier heel trots op, dit is mijn eerste overwinning dit seizoen en de eerste rittenkoers die ik op mijn palmares breng."

Op het programma staat nu nog de Brussels Cycling Classic volgende week zondag. "En dan nog de Canadese koersen, drie mooie wedstrijden waar ik wel naar uitkijk en ja, daarna hoop ik deel uit te maken van de Belgische selectie voor het WK."
Waarop de speaker Seb Piquet antwoordde: "Het WK, dat wordt wel een grote mogelijkheid nu je deze Ronde hebt gewonnen? "Ja, maar alle Belgen rijden zeer goed en winnen de laatste tijd, al is het zeker wel goed dat ik nu vandaag ook gewonnen heb."

- Uitslag -

1. Sonny Colbrelli

2. Yves Lampaert

3. Alexander Kristoff

4. Alexey Lutsenko

5. Jasper Stuyven

- Eindstand -

1. Jasper Stuyven

2. Sonny Colbrelli +3”

3. Yves Lampaert

 

 

Door rahe, blg