Ook koningskinderen moeten naar school: voor het eerst naar vier verschillende scholen

Ook voor koningskinderen is het nieuwe schooljaar maandagochtend begonnen. Voor het eerst gaan de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde naar verschillende scholen.

jvh

Maandagochtend rond 8.15 uur zette koning Filip prinses Éléonore (11 jaar) af op het Sint-Jan-Berchmanscollege in centrum Brussel. De prinses begint er aan haar laatste jaar op de basisschool. De koning nam even de tijd om mee binnen te gaan in de school.

Ook koningin Mathilde deed dat een half uurtje later in de Eurekaschool in Kessel-Lo bij Leuven, een school gespecialiseerd in kinderen met leerstoornissen, waar ze prins Emmanuel binnenbracht. De jongste prins, die volgende maand veertien wordt, start aan het tweede jaar humaniora.

De zestienjarige prins Gabriël is dan weer veranderd van school. Hij gaat niet meer naar het Sint-Jan-Berchmanscollege, maar begon vorige week al op de International School of Brussels in Watermaal-Bosvoorde. Net zoals zijn oudere zus krijgt hij voortaan Engelstalig onderwijs.

Prinses Elisabeth - zij wordt 25 oktober achttien - begint deze week aan haar tweede en laatste jaar in Wales, op het UWC Atlantic World College, ten westen van Cardiff. Voor het eerst gaan alle koningskinderen dus naar een andere school.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

bekijk ook

Zo vermijd je een tranendal op de eerste schooldag

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt