Ook American Airlines schrapt Boeing 737 MAX-toestellen zeker tot december

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Enkele dagen na United Airlines, heeft een andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappij beslist om zeker tot in december niet op de Boeing 737 MAX te rekenen. American Airlines schrapte alle vluchten met het toestel tot en met 3 december, zo deelde de maatschappij mee.

Door de beslissing moeten zowat 140 vluchten per dag worden geschrapt, aldus American.

Enkele dagen geleden maakte United Airlines bekend dat het zeker tot 19 december geen 737 MAX-vliegtuigen zal inzetten. Daardoor moeten de komende maanden elke dag bijna 100 vluchten worden geschrapt.

Nog een andere Amerikaanse maatschappij en de grootste klant van de 737 MAX, Southwest Airlines, besliste eerder al zijn Boeings 737 MAX tot in januari uit haar dienstregeling te halen.

De 737 MAX-vliegtuigen staan sinds midden maart wereldwijd aan de grond na twee ongevallen, waarbij in totaal 346 doden vielen. Het is niet duidelijk wanneer ze opnieuw zullen mogen vliegen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA liet afgelopen weekend weten meer tijd nodig te hebben om het toestel te beoordelen. Ze pint zich niet vast op een timing.

Bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zelf gaat men er vooralsnog van uit dat het licht nog dit jaar op groen zal worden gezet voor de 737 MAX.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent