Deze trend voor in huis boots je goedkoop na

Beperk je tot een kleurtje washi tape en trek er lijnen mee op een witte muur voor een minimalistisch effect. Foto: Shutterstock

Altijd al een accentmuur in huis gewild? Dan kun je zelf aan de slag met washitape en overschotjes verf. Dat is althans hoe fervente klussers en DIY-experts het tegenwoordig aanpakken. En het budgetvriendelijke resultaat mag er zijn.

Om een witte muur op te frissen in een ruimte naar keuze heb je in principe niet veel nodig: enkele rollen brede washi tape en een verfkleur of meerdere tinten die bij elkaar passen. Denk voor de laatste optie aan stalen verf uit de winkel of overschotjes die je nog hebt staan van grotere verfklussen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abby and Sandy (@shegetsitfromhermama) on

 

De rest is kinderspel: deel de muur met behulp van washi tape in driehoeken in, de grootte mag verschillen voor een creatief resultaat. Daarna hoef je alleen nog maar de vlakken in te kleuren met de soorten verf. Schilder lichtjes over de tape, zo ben je zeker dat de vlakken volledig ingekleurd zijn. Of: beperk je tot een kleurtje washi tape en trek er lijnen mee op een witte muur voor een minimalistisch effect (foto bovenaan).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sou (@thesoufam) on

 

Wissel de kleuren volgens je eigen gevoel af. Laat de verf een dagje drogen en verwijder als laatste de tape. Je krijgt rechte witte lijnen tussen de driehoeken met een geometrische eyecatcher in je interieur, die haalbaar is voor minder dan honderd euro, als eindresultaat. Ook leuk: creëer andere vormen met washitape. Denk aan gekleurde piramides in de kinderslaapkamer.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Made by Jax (@made_by_jax) on

 

Door vwh