62 KLM-vluchten geschrapt door staking en woensdagochtend legt personeel opnieuw het werk neer

Bron © BELGA

Foto: EPA

Grondpersoneel van KLM gaat woensdagochtend opnieuw het werk neerleggen uit onvrede met de vastgelopen cao-onderhandelingen. Vakbond FNV zegt na de acties van maandag niets van de luchtvaartmaatschappij te hebben vernomen. De staking zorgde maandag voor uitval van in totaal 62 vluchten van en naar Schiphol. Verder liepen intercontinentale vluchten zo’n twee uur vertraging op. De gevolgen van de acties zijn maandag nog de hele dag merkbaar.

KLM is al maanden in overleg met meerdere bonden over verschillende cao’s bij de luchtvaartmaatschappij. FNV is vooral niet te spreken over de voorgestelde loonsverhoging van 3 procent; de vakbond vraagt dit jaar 4 procent meer loon. Verder eist FNV meer mensen in vaste dienst. KLM heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw cao-overleg deze week. Een aantal vakbonden heeft inmiddels positief gereageerd op die uitnodiging.

62 vluchten geannuleerd

De staking maandagochtend heeft geleid tot de uitval van 62 Europese vluchten. Daarnaast is de afhandeling van intercontinentale vluchten met zo’n twee uur vertraagd. Reizigers moesten de hele dag rekening houden met mogelijke vertragingen.

Door adm
AANGERADEN