Slagerij van Aldi-filiaal krijgt inbrekers over de vloer: geldautomaat met succes opengebroken kraken van kluis mislukt

Melsele -

Bij slagerij Renmans op de Grote Baan werd tijdens de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De daders haalden de geldautomaat leeg en probeerden ook de kluis te kraken. Ontsnappen deden ze via een raam aan de zijkant van het gebouw.

Met een zware koevoet werd zaterdagnacht de voordeur van slagerij Renmans geforceerd. De zaak, die deel uitmaakt van een winkelcomplex waar ook supermarkt Aldi in is gevestigd, werd daarna volledig doorzocht. “De geldautomaat die in de slagerij staat werd door de dieven opengebroken”, vertelt het winkelpersoneel van Renmans. “Hoeveel geld er precies werd meegenomen is niet duidelijk, maar de buit is in elk geval niet gering. De inbrekers hebben ook geprobeerd om met een koevoet de nachtkluis open te breken. Daar zijn ze niet in geslaagd. Uiteindelijk wisten ze te ontsnappen via een raam van de personeelsruimte aan de zijkant van het gebouw. Daar stampten ze een vliegenraam uit en konden zo via de parking ontkomen.” De schade die de daders aanrichtten was aanzienlijk. Toch kon de slagerij maandagmiddag al opnieuw de deuren openen. “Nadat het labo ter plaatse was geweest kon de voordeur hersteld worden. De geldautomaat was maandag nog niet in orde. Daar ontbraken nog enkele units van die door de dieven meegenomen waren. Daardoor konden klanten maandagmiddag alleen maar met bancontact betalen.”

Voor slagerij Renmans is het de eerste keer dat ze op de locatie in Melsele te maken krijgen met inbrekers. “In ons filiaal in Stekene werd er onlangs wel ingebroken”, weet het personeel. “Dat gebeurde op een gelijkaardige manier als nu bij ons. Jammer genoeg hebben we in onze zaak geen camerabewaking dus de daders werden niet gefilmd. Er zal wellicht intern besproken worden of er nieuwe beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen.”

Door bfr
AANGERADEN
Meest recent