Acteur Jef De Smedt na dood van baby Kasper in ‘Familie’: “Ik heb diep in mijn persoonlijk verdriet moeten graven”

Bron © Dag Allemaal

Foto: Familie

Drama in ‘Familie’ maandagavond, als Jan Van den Bossche (door omstandigheden) een ongeval veroorzaakt waarbij zijn eigen neefje Kasper om het leven komt. Triest verhaal, maar acteur Jef De Smedt (63) is blij dat hij nog eens zijn tanden mag zetten in een interessant verhaal.

“Ik ben de hoofdschrijvers zeer dankbaar”, zegt hij in ‘Dag Allemaal’. “De reeks begon 28 jaar geleden met verhaallijnen die de hele familie aanbelangen, maar dat leken de vorige generaties schrijversgroepen een beetje uit het oog te zijn verloren. Het is plezant dat ik na lange tijd nog eens mee vooraan mag spelen en iets te betekenen heb.”

Al was zo’n droevig verhaal vertolken niet vanzelfsprekend voor De Smedt. “Om dat geloofwaardig te brengen, heb ik diep in persoonlijk verdriet moeten graven. Het zwaarste gewicht rust natuurlijk op Jans schouders. Ik mag er niet aan denken dat ik een neefje dood zou rijden. Ik weet niet of ik zoiets te boven zou komen, eerlijk gezegd.”

De Smedt kon voor zijn rol wel terugdenken aan een ervaring uit zijn eigen leven. “Of ik zelf ooit al eens betrokken was bij een auto-ongeval? Eén keer. Op m’n 21ste ben ik tegen een andere auto gereden. Een jeugdzonde, zeg maar. Gelukkig zonder dodelijke afloop, ’t was vooral schrikken. Ik was volledig de kluts kwijt na die klap. Met die scène moest ik wel terugdenken aan dat ongeval.”

Door jvh