Celstraf met uitstel voor vrouw met facebookhandeltje

Foto: Marc Herremans - Mediahuis

Geel -

De vrouw uit Geel die jarenlang talloze mensen oplichtte door hen dure en exclusieve merkkledij te verkopen op Facebook, terwijl het eigenlijk om namaak ging, heeft een celstraf van een jaar met uitstel gekregen.

Het was de FOD Economie die M. vorig jaar op het spoor kwam. De vrouw leidde al sinds 2016 een besloten facebookgroep, genaamd ‘I love shoes & bags’, waar ze, onder een facebookprofiel met een valse naam, schoenen, kledij en handtassen te koop zette.

“De beklaagde deed de andere leden van de facebookgroep geloven dat ze kwaliteitsvolle merkartikelen verkocht, maar in werkelijkheid ging het om namaak. Bij een huiszoeking werden een heleboel dozen gevonden waarin de namaakproducten zaten. Dat het om namaak ging, werd bevestigd door de merkhouders zelf. De garage stond vol met postpakketten die klaarstonden om te verzenden naar de klanten”, klonk het tijdens het proces in juni. De namaakproducten kocht de vrouw goedkoop aan bij leveranciers in het buitenland, maar in de groep verkocht ze de spullen voor veel geld. Ze kon zo duizenden euro’s buitmaken.

De rechtbank besliste dinsdag om de vrouw een celstraf van een jaar met volledig uitstel op te leggen en een boete van 4.000 euro waarvan de helft met uitstel.

Door brip
AANGERADEN