Plopsa plots duurder: “We hebben de prijzen inderdaad opgetrokken, ook van de parking”

Bron © Loopings.nl, eigen berichtgeving

Foto: -

Hasselt / De Panne -

Een bezoek aan Plopsaland De Panne is duurder geworden. Parkeren kost voortaan 12 euro in plaats van tien, voor een duik in Plopsaqua betaal je anderhalve euro meer. “Voor onze indoorparken hebben we de prijs verhoogd”, klinkt het bij Plopsa.

Het pretpark, dat traditiegetrouw zijn prijzen aanpast aan het begin van het seizoen, heeft zijn prijzen in alle stilte verhoogd. In augustus betaalde je nog 10 euro voor een parkeerplaats bij Plopsaland, in september is dat 12 euro. Het West-Vlaamse pretpark komt daarmee op gelijke hoogte met De Efteling en daarmee behoren ze tot de duurdere pretparken als het op parkeren aankomt. Ter vergelijking: in Bobbejaanland betaal je 8 euro per auto.

Indoor

Niet alleen de parkeerplaatsen voor auto’s zijn duurder geworden. Bij de start van het indoorseizoen wordt ook de toegangsprijs van Plopsaqua, het overdekte waterpark, verhoogd van 20 naar 21,5 euro. Daarmee wordt het ongeveer een halve euro duurder dan concurrent Bellewaerde Aquapark. Ook de toegangsprijzen van Plopsa indoor Hasselt en Coevorden zijn anderhalve euro gestegen.

“We hebben de prijzen inderdaad opgetrokken, ook van de parking”, bevestigt Plopsa-woordvoerder Chelsea Vanhullebusch. “Die prijsstijging is vooral het gevolg van andere kosten die duurder worden. Dat gaat van stijgende druk- en papierkosten tot energie- en personeelskosten en zo meer, daarbij proberen we steeds de index wat te volgen. Uiteraard blijven we ook verder investeren in onze verschillende attracties en zones. De prijzen van de Belgische outdoorparken, namelijk Plopsaland De Panne en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen, zijn onveranderd gebleven.”

bekijk ook

Uitgetest: deze attracties zijn de moeite waard in Plopsaland

 

Ouders halen herinneringen op door terugkeer Meli Park: “Het was avontuurlijker dan Plopsaland”

 
Door lla, gjs
AANGERADEN