Zus van organisator Vestiville: “Keer op keer als wij iets organiseren worden we zelf opgelicht”

De organisatoren van Vestiville zijn geen oplichters. Dat zegt de zus van organisator Ravuth Ty in een Nederlandse documentaire, die dinsdagavond uitgezonden wordt. “Wij worden zelf opgelicht.”

gjs

Het moest een indrukwekkend hiphopfestival worden, met klinkende namen als Cardi B en A$AP Rocky op de affiche, maar Vestiville in Lommel werd een fiasco. Burgemeester Bob Nijs besliste op vrijdag 28 juni, vlak voor de start, dat het festival niet mocht doorgaan. De festivalgangers waren woedend.

In de nasleep van het geannuleerd festival waren het vooral de organisatoren Ravuth Ty en zijn zus Aymira die kritiek kregen. Ze werden allebei gearresteerd en worden verdacht van oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen. Zo zouden ze valse betalingsbewijzen gebruikt hebben om leveranciers te misleiden, een praktijk die de omstreden Ravuth volgens getuigen uit de dancewereld al eerder toegepast heeft.

LEES OOK. Licht- en geluidsfirma voor 40.000 euro bestolen op Vestiville. “Zonder die spullen wordt het moeilijk andere opdrachten uit te voeren”

Zelf opgelicht

Zelf reageren wil de man nog steeds niet, maar zijn zus Aymira heeft wel besloten om niet langer te zwijgen. Dat doet ze vanavond in het Nederlandse programma Opgelicht, dat BN De Stem al kon bekijken. “Wij zijn bezig om de mensen die wij verantwoordelijk houden in gebreke te stellen”, zegt Aymira er. “Keer op keer als wij iets organiseren worden we zelf opgelicht. We hebben helaas de middelen niet om terug te vechten.”

LEES OOK. Hoe Vestiville dankzij Instagram een eigen leven ging leiden

Dat gebeurde volgens de zus van de Vestiville-organisator onder meer bij Vestival, een zwaar verlieslatend festival dat in 2014 plaatsvond in het Nederlandse Nijmegen. Het is ondertussen failliet verklaard, onder meer na een rechtszaak die een onbetaalde drankleverancier had aangespannen tegen de organisatie. “Maar wij zijn opgelicht door de investeerder”, zegt Aymira. “Voor alles hebben we bewijzen.”

LEES OOK. Organisator van Vestiville is niet aan proefstuk toe: gelijkaardig festival in Nederland draaide op flop uit, leveranciers nooit betaald

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt