Vergis u niet: Victor Campenaerts bereidt WK tijdrijden maniakaal voor

Foto: Johan Jooste

Zijn laatste wedstrijd was het Belgisch kampioenschap van eind juni, maar vergis u niet: Victor Campenaerts is wel degelijk bezig met een maniakale voorbereiding op de WK-tijdrit van 54 kilometer van 25 september in het Engelse Yorkshire. De derde van vorig jaar ging in juli op hoogtestage naar Livigno, trok nadien naar Luxemburg en reed vorige week nog honderd keer op één dag over de Sigarenberg in Winksele.

Zijn ultieme WK-voorbereiding begint op 15 september. Tien dagen voor de tijdrit trekt hij al naar Yorkshire, waar hij op eigen kosten een huis zal huren en ook voor zijn eigen rekening een dokter, soigneur en kinesist zal meenemen. “Voor mijn aanval op het werelduurrecord in Mexico heb ik hetzelfde gedaan. Dat leverde resultaat op”, aldus Campenaerts, die helemaal over zijn dipje heen is na zijn offday op het BK tijdrijden, waarna hij afzegde voor het EK en de Vuelta.

In het zog van Campenaerts (27) reist ook Brent Van Moer (21) al op 15 september af naar Yorkshire. De neoprof van Lotto-Soudal werd vorig jaar tweede bij de beloften en hoopt dit jaar in dezelfde categorie nog beter te doen.

Door bvc