Scarlett Johansson springt in de bres voor Woody Allen na beschuldiging van seksueel misbruik: “Hij houdt zijn onschuld staande en ik geloof hem”

© EPA, Arthur Mola/Invision/AP

Scarlett Johansson heeft Woody Allen verdedigd tegen beschuldigingen van seksueel misbruik. “Ik heb veel gesprekken met hem gevoerd daarover”, aldus de 34-jarige actrice in een interview met Hollywood Reporter. Johansson en de 83-jarige regisseur waren tijdens die gesprekken zeer direct tegenover mekaar. “Hij houdt zijn onschuld staande en ik geloof hem”, zegt ze.

jvh

Johansson werkte al verschillende keren samen met Allen, onder meer in ‘Match Point’, ‘Scoop’ en ‘Vicky Cristina Barcelona’. “Ik hou van Woody”, stelt de actrice tegenover Hollywood Reporter. Ze zou zo weer een film draaien met de regisseur.

Dylan Farrow, de adoptiedochter van Allen, beschuldigde de regisseur er vorig jaar in het kader van de ‘MeToo’-beweging opnieuw van haar seksueel te hebben misbruikt. Dat zou gebeurd zijn in het ouderlijk huis, toen ze zeven jaar oud was.

Allen heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Toch heeft een reeks acteurs en actrices afstand genomen van hem. Onder meer Colin Firth, Timothée Chalamet, Mira Sorvino, Greta Gerwig en Ellen Page hebben gezegd dat ze niet meer met hem willen samenwerken.

LEES OOK

Nu in het nieuws