Prinses Charlotte voor het eerst naar school

De Britse prinses Charlotte is zopas aan haar schoolcarrière begonnen. Het vierjarige meisje verscheen donderdagochtend met haar beide ouders prins William en Kate Middleton en haar grote broer prins George aan de poort van Thomas’s Battersea in Londen.

vwh

Op 5 september wandelde de kleine prinses Charlotte voor het eerst haar school binnen. Bij aankomst was ze verlegen en verborg ze zich achter haar mama, die voor het gemak haar boekentas vasthield. Maar het prinsesje werd bij elke stap iets zekerder en toen ze haar kleuterjuf ontmoette, kon er een glimlachje bij.

© AP

De eerste schooldag van de prinses werd een heuse gezinsuitstap. Papa prins William kwam ook mee. Hij liep hand in hand met hun zoon prins George, die dit jaar naar de derde kleuterklas gaat in Thomas’s Battersea in de Britse hoofdstad. Dat speelt trouwens in het voordeel van de koninklijke familie. Wanneer twee kinderen ingeschreven zijn op deze school, krijgt het tweede lid tientallen euro’s korting. Of dat veel uitmaakt, valt te betwijfelen: per kwartaal zullen de Cambridges per kind zo’n 6.500 pond (omgerekend 7.100 euro) neertellen voor het lessenpakket van hun kroost.

© REUTERS

Volgens prins William keek prinses Charlotte ‘erg uit’ naar deze eerste schooldag. Het meisje zal dit jaar onder meer Franse lessen krijgen. Verder zal de focus in het zogenoemde ‘receptiejaar’ op spelen en verkennen liggen. De royal zal spelenderwijs gestimuleerd worden om keuzes te leren maken, te proberen volharden, creatief te zijn en probleemoplossend te denken. Ook goede relaties vormen en zichzelf veilig en blij leren voelen staan op de agenda.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook